Willemstad

Delen

Punda
Het hart van Willemstad word gevormd door Punda en Otrobanda. Met de vrolijk gekleurde gevels is de Handelskade hét symbool van dit stadsdeel. Een kade waar het overigens heerlijk toeven is op een van de terrasjes. De reusachtige schepen die er nu en dan passeren zijn een waar schouwspel en geven je het gevoel dat het eiland in beweging is. Punda is een populaire wijk leuk voor zowel toeristen als locals en door de kleine omvang en vele autovrije straatjes prima te voet te verkennen. De pittoreske straten zijn gevuld met winkels en eetgelegenheden en er is voldoende monumentale pracht om moeiteloos een dagdeel mee te vullen.

Donderdag is de beste dag om Punda te bezoeken, vooral na 18:00 zijn er iedere donderdag activiteiten om de binnenstad nieuw leven in te blazen. Niet te missen zijn Fort Amsterdam, de barkjes (drijvende versmarkt) aan de Sha Caprileskade, Marshe bieuw en de unieke pontonbrug die Punda met de wijk Otrobanda verbindt.

TIP: Verken Punda met een ervaren gids!

 

Otrobanda
‘Otro banda’ wat letterlijk ‘andere kant’ betekent bereik je na een korte wandeling vanaf Punda over de pontonbrug. Jarenlang had deze zijde van het centrum te kampen met verval, armoede en criminaliteit maar met dank aan de nodige investeringen is de wijk goed opgeknapt en weer helemaal het bezoeken waard.
De belangrijkste winkelstraat is de Breedestraat welke ligt ingesloten tussen het Riffort aan de kust en het meer inlandige Kurá Hulanda. Beiden zijn erg leuk om te bezoeken. Je vindt er gezellige restaurantjes en volop gelegenheden voor een drankje. De sfeer is erg toeristisch maar aangenaam op de vrijdagavond is “Nettobar” zeker een aanrader rond 18:00 uur.

 

Pietermaai
Pietermaai is een karakteristieke wijk die na jaren van verval weer langzaam in ere hersteld wordt. Met name door de vestiging van enkele gerenommeerde restaurants en uitgaansgelegenheden is Pietermaai voor zowel locals als toeristen weer een populaire plek om uit te gaan. Met leuke en hippe tentjes in authentieke gebouwen is het heerlijk om hier op een avond in het weekend te bar-hoppen.
Pietermaai is de eerste uitbreiding op de van origine ommuurde binnenstad van Willemstad die bij aanvang van de 18e eeuw uit haar voegen barstte. Pas toen de stadsmuur in 1860 werd afgebroken kreeg Pietermaai de functie van uitgaansgebied en die functie heeft het tot de dag van vandaag weten te behouden. Wel is er in de loop der jaren veel verval geweest in de wijk, met name aan het einde van de 20e eeuw. Met dank aan vele investeringen in het restaureren van de karakteristieke panden wordt deze parel van Curaçao in volle glorie hersteld. Pietermaai is nu een leuke en veilige wijk om te ontdekken.

Begin je ontdekkingstocht vanaf de Theaterstraat en loop vervolgens door naar de Nieuwestraat. In deze straat liggen gezellige locaties naast elkaar en bieden goede entertainment voor een avondje uit. Parallel aan de Nieuwestraat ligt de Penstraat. Naast leuke bars en hotels kun je ook prachtige architectuur vinden in deze straat, die direct langs de rotskust ligt.

TIP: Pietermaai is perfect voor een avond bar-hoppen. Je kan gemakkelijk hoppen tussen Bluebird Café, Miles Jazzcafé en Saint Tropez! Vrijdagavond is de gezelligste avond.