Ontdek Curaçao

Delen

Kleurrijk Curaçao verleid je met haar exotische klanken, vrolijk gekleurde monumenten, ongerepte natuurparken, witte zandstranden en resorts om bij weg te dromen. Het is eenvoudig om hele dagen te slijten aan prachtige stranden waar het je aan niets zal ontbreken maar er is nog zoveel meer!

De fascinerende historie van het eiland heeft gezorgd voor een samenkomst van culturen. Met eigen muziekstijlen, gerechten en gebruiken is Curaçao een unieke mix van stijlen die overal voelbaar is. Het kloppend hart van het eiland is Willemstad waar je je in Punda en Otrobanda kunt vergapen aan de mooie architectuur, zorgeloos kunt shoppen of genieten van een diner met uitzicht over zee.

Herontdek Curaçao, de meest onderschatte bestemming van de Caribbean!
Gaan voor:
– Zorgeloos strandleven
– Koloniale architectuur
– Fascinerende natuur
– Avontuurlijke watersporten
– Diverse cultuur
– Tropische klimaat
– Heerlijk eten

Zon, zee en strand. Dat is waar prachtig Curaçao veruit het meest om bekend staat. Maar er is zoveel meer. Curaçao is zelf al net zo divers als haar bewoners die hun eiland liefkozend ‘Dushi Korsou’ noemen. Omringd door de Caribische zee is Curaçao de ideale bestemming voor praktisch alle populaire watersporten terwijl het Christoffelpark zich juist leent voor een ontspannen wandeling of avontuurlijke fietstocht. De vrolijk gekleurde monumenten in het oude centrum en markante landhuizen nemen je mee in de fascinerende geschiedenis van het eiland. En in de avonduren opent een uitgebreide culinaire wereld om je ontdekkingsreis over Curaçao voort te zetten. Genoeg te doen dus als je klaar bent met relaxen op een van de prachtige stranden.

Rijke cultuur
De rijke historie van Curaçao gaat terug tot de 16e eeuw met als hoogtepunt een door UNESCO beschermd historisch centrum dat bol staat van prachtige monumentale panden. Binnen de hele cultuur van Curaçao zit Nederland verweven. Verspreid over het eiland vind je overblijfselen van oude plantages, monumentale forten en landhuizen, prachtige baaitjes en zelfs een groot natuurpark. Er is zoveel te zien dat voor je het weet je vakantie alweer voorbij is.

Get local
In tegenstelling tot andere eilanden in het Caribisch gebied, maakt het toerisme slechts een onderdeel uit van de totale economie op Curaçao. Er wonen en werken zo’n 140.000 mensen op Curaçao uit meer dan 40 verschillende culturen. Het culinaire en culturele aanbod op Curaçao is dan ook net zo divers als haar trotse bewoners. Wie verder kijkt dan de toeristische highlights, zal snel ontdekken dat Curaçao een fascinerend cultureel uitgaansaanbod heeft waar de omringende eilanden jaloers op zijn.
Curaçao heeft een ruim aanbod aan tours en activiteiten.

TIP: Er zijn veel actieve watersporten die worden beoefend op Curaçao, verken de mogelijkheden en wissel een relaxte dag aan het strand af met spannende watersportactiviteiten!